Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Αργολίδας - ΕΠΑΠ Green Cola

Σε μια σημαντική συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας προχώρησε η ΕΑΣ Αργολίδας - ΡΕΑ, με την ΕΠΑΠ - Green Cola.
Σύμφωνα με όσα αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, η υπογραφή της συμφωνίας από τον πρόεδρο της Ε.Α.Σ. Αργολίδας Σπύρο Αντωνόπουλο και τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΠΑΠ - Green Cola, Περικλή Βενιέρη, μετά από 6 μήνες διαπραγματεύσεων, ανοίγει μεγάλες προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης για τις δύο εταιρίες. Η ΕΠΑΠ, εκτός από τη βασική μονάδα στην Ορεστιάδα, θα παράγει πλέον τα προϊόντα της (Green Cola, Μπλε, GR8 κ.α.) και στο εργοστάσιο Εσπερίδες της Ε.Α.Σ. Αργολίδας, καλύπτοντας έτσι την αυξημένη ζήτηση». Αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της ΕΑΣ.
Η συμφωνία, με διάρκεια έως το 2020, προβλέπει τη συνεργασία στον τομέα των αναψυκτικών, με σκοπό την από κοινού παραγωγή και ανάπτυξη νέων προϊόντων, τόσο για την Ελλάδα όσο και για το εξωτερικό. Στόχος είναι το μέγεθος της παραγωγής που θα μεταφερθεί στην Αργολίδα να φτάσει τα 6-10 εκατ. το 2015. Φέτος η παραγωγή της ΕΠΑΠ αναμένεται να ξεπεράσει τις 2,7 εκατ. συσκευασίες, ενώ προβλέπεται σημαντική αύξηση των εξαγωγών και άνοιγμα νέων αγορών (εξάγει βασικά σε Ισραήλ, Βουλγαρία, Ρουμανία και Κύπρο) καθώς δρομολογούνται συμφωνίες με εταιρίες στην Ευρώπη, στα Βαλκάνια και στη Μέση Ανατολή, όπου εκδηλώνεται ενδιαφέρον για την Green Cola.
«Αντίστοιχα σημαντικά οφέλη θα προκύψουν και για την συνεταιριστική ΕΑΣ. Αργολίδας – Ρέα, που διαθέτει μία από τις πλέον ανταγωνιστικές βιομηχανικές μονάδες εκχύμωσης φρούτων (πορτοκάλι, μανταρίνι, βερίκοκο, γκρέιπ φρουτ, μήλο, ροδάκινο, σταφύλι κ.α.), με γραμμές τυποποίησης χυμών σε συσκευασία ΤΕΤΡΑ ΠΑΚ και προωθεί στην αγορά τα προϊόντα της με τις εμπορικές επωνυμίες ΡΕΑ και AGROS. Παρά την κρίση η ΡΕΑ κινείται την τελευταία τετραετία με αυξανόμενους ρυθμούς ανάπτυξης (αύξηση τζίρου κατά 15% ετησίως). Ο κύκλος εργασιών το 2013 έφτασε τα 16 εκατ. ευρώ και φέτος προβλέπεται να κινηθεί ακόμη υψηλότερα (στο 7μηνο καταγράφει +11%). Σημαντική είναι και η εξαγωγική δραστηριότητα της (15% του κύκλου εργασιών) προς μια σειρά χωρών (Κίνα, ΗΠΑ, Αλγερία, Σεϋχέλλες, Βουλγαρία, Ρουμανία, Ιορδανία, Γκάνα, Κύπρος, κ.α.) Στο ίδιο εργοστάσιο ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ η Ε.Α.Σ.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ διαθέτει γραμμές τυποποίησης αναψυκτικών σε συσκευασίες ΡΕΤ και Can», τονίζει η σχετική ανακοίνωση.
Με την υπογραφείσα συμφωνία επιδιώκεται η κάλυψη της δυναμικότητας της μονάδας αναψυκτικών, η αύξηση της απασχόλησης και η αύξηση της απορρόφησης πορτοκαλιών και λεμονιών