Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

Οι εγκρίσεις δαπανών στους συνεταιρισμούς (του Γ. Σελλιανάκη)


Απαντώντας σε δηλώσεις του Προέδρου της ΠΑΣΕΓΕΣ κ. Τζ. Καραμίχα σε όσα σ’ αυτόν καταλόγισε με δηλώσεις του ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κουκουλόπουλος, δηλαδή ότι «όλα όσα αναφέρθηκαν στις δηλώσεις του Υπουργού έχουν εγκριθεί από τα όργανα της ΠΑΣΕΓΕΣ», ο συνεταιριστής Γεώργιος Σελλιανάκης, πρώην Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Γεωργίας σε θέματα Α.Σ.Ο., με επιστολή τους στον κ. Κουκουλόπουλο, υποστηρίζει ότι:
«εγκρίσεις, για όμοιες με τις κατηγορίες των οργάνων διοίκησης όλων των Α.Σ.Ο. συμπεριλαμβανομένης και της ΠΑΣΕΓΕΣ, ουδέποτε υπήρξαν και ότι ένας τέτοιος ισχυρισμός είναι εξοργιστικός, ακόμα και σήμερα, που οι Έλληνες βιώνουν την ασθένεια του Μυθριδατισμού της διαφθοράς, ότι δηλαδή τα διοικητικά όργανα των Α.Σ.Ο. βουλεύονταν και έπρατταν όπως ο σημερινός Πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ ισχυρίζεται»
Ένας τέτοιος ισχυρισμός – γράφει στην επιστολή του – ενοχλεί και προσβάλλει όσους υπηρέτησαν από θέσεις ευθύνης το αγροτοσυνεταιριστικό κίνημα της χώρας μας την περίοδο που μεσουρανούσε, χωρίς επιδοτήσεις και κομματική στήριξη.
Με την ίδια επιστολή του, ο π. Γενικός Γραμματέας ζητεί από τον κ. Κουκουλόπουλο να ανοίξει τα κλειστά θέματα των Α.Σ.Ο. που άπτονται της διαφθοράς, παραπέμποντάς τον γι’ αυτά σε συγκεκριμένες σελίδες του τελευταίου βιβλίου του «Οι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί στην Ελλάδα: Η άνδρωση, η πτώση και η λεηλασία τους».